Home » Blog » Burn-out » Herstellen van een burn-out gaat verder dan een weekendje goed slapen.

Herstellen van een burn-out gaat verder dan een weekendje goed slapen.

door | 15 jul, 2020 | Burn-out, Vermoeidheid

Wist je dat een burn-out niet alleen invloed heeft op je psyche? Holistisch gezien, dus dat body & mind samen gaan, helpt het brein het lichaam en andersom. Jammer dat er nog steeds zoveel mensen met een burn-out alleen geholpen worden om hun mind op orde te krijgen. Dat je lichaam in dit herstelproces meegenomen moet worden, wordt vaak over het hoofd gezien. Waarom dit zo belangrijk is, lees je in dit blog….

Het gevoel van volkomen uitgeput zijn, maar toch doorgaan.

Hoe iemand een burn-out ervaart is voor iedereen anders. Waar de één totaal geen energie meer heeft, kan een ander nog in staat zijn om met dezelfde vermoeidheid bergen werk te verzetten. Die laatste was ik zelf trouwens, het duurde maar liefst 2 jaar voordat de grote klap kwam. Geloof me, als ik ergens spijt van heb is dat ik in die tijd niet heb geluisterd naar mijn lichaam. Gevolg…… een aantal blijvende issues met mijn gezondheid, zoals ernstige glutenallergie, verstoorde darmwerking en mijn stofwisseling heeft het heel zwaar.


Herstellen gaat verder dan alleen de psyche tot rust krijgen.

Bij het aanpakken van een burn-out wordt helaas vaak alleen naar het psychische herstel gekeken. Natuurlijk is goede coaching essentieel, omdat het jou de inzichten kan geven die je nodig hebt om te kunnen herstellen. Maar zoals eerder genoemd werken lichaam en geest samen. Een uitgeput lichaam doet het brein geen goed. Wordt er dan alleen op het geestelijke herstel ingezet, dan kan het proces enorm lang duren, met als mogelijk gevolg blijvende klachten.

 

Met continue aan staan, heb je bergen energie en voedingsstoffen nodig

Het begint al bij de weg naar de burn-out en ook als de burn-out een feit is, dat je lichaam en geest bergen energie verbruiken. Vaak draait je hoofd overuren wat je ook nog eens lichamelijk uitput. Als je continue onder stress staat gebruikt je lijf alle energie om beter te worden. Het gevolg hiervan is dat het extreem veel voedingsstoffen, vitamines en mineralen verbruikt. Tekorten ontstaan dus snel op deze manier.

 

Pak het hele pakket aan voor het herstellen van een burn-out

De ervaring die ik zelf heb, maar ook bij mijn cliënten terug zie, is dat iemand in een burn-out qua voeding over het algemeen niet de beste keuzes maakt. Terwijl je daar nu net de eerste stap naar herstel mee kunt maken. In mijn ogen zijn mensen met een burn-out gebaat bij een ondersteuning op lichamelijk vlak. Middels suppletie en voeding kun je iemand net dat beetje meer energie bezorgen. Wanneer iemand zich energieker gaat voelen, krijgt deze tenslotte weer meer vertrouwen in het licht dat schijnt aan het einde van de tunnel. Wat het geestelijke herstel en de coaching daarvoor ten goede zal komen.


De gevolgen van een burn-out kunnen lang invloed hebben

Misschien heb je jaren geleden een burn-out gehad en deze overwonnen, maar heb je toch nog steeds het gevoel niet de energie te hebben die je voor je burn-out wel had? Of je hebt ook allerlei lichamelijk ‘vage’ klachten, waar maar geen oorzaak voor wordt gevonden. De kans is groot dat je nog steeds met tekorten rondloopt. 
Heb jij een burn-out, of heb je er één gehad en ben je nog steeds de oude niet? Ben je er klaar mee om je zo slap en futloos te voelen? Lees hier meer informatie over de werkwijze, of plan een gratis kennismakingsgesprek en ik leg je graag uit wat ik voor jou zou kunnen betekenen, zodat jij je fit kan voelen.
Liefs, Niki

Over mij

Vragen die ik krijg en situaties die ik meemaak in mijn praktijk zijn mijn grootste inspiratiebron om blogs te schrijven. Met deze blogs help ik je graag op weg om zelf je klachten te kunnen verminderen.

Voor meer inspiratie, tips, weetjes en lekkere recepten kun je mij ook volgen op:

Facebook Instagram Pinterest

Gerelateerde artikelen

Suiker, van zoete verleiding tot grote dikmaker

Suiker, van zoete verleiding tot grote dikmaker

Heb jij ook een liefdesrelatie met suiker? Ben je er zo dol op dat je eigenlijk niet meer zonder kunt? Mis je het al terwijl je net gegeten hebt? Of raak je al in paniek bij de gedachte dat je je liefste suiker nooit meer zou kunnen proeven? Dan is het tijd om deze verslavende relatie met suiker te gaan verbreken, weten hoe? Dat leg ik je uit in dit blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin