Home » Blog » zwangerschap & vruchtbaarheid » Het belang van ont-pillen bij een uitblijvende zwangerschap.

Het belang van ont-pillen bij een uitblijvende zwangerschap.

door | 17 okt, 2023 | zwangerschap & vruchtbaarheid

Heb jij een kinderwens die ‘nog’ niet vervuld is en heb je langere tijd de pil gebruikt? Of wil je binnenkort stoppen met de pil vanwege een kinderwens? In dit blog leg ik je uit waarom het zo belangrijk is om je lichaam goed te ondersteunen wanneer je stopt met de pil. Hiermee vergroot je namelijk ook meteen je vruchtbaarheid.

Als wij zwanger willen worden staan wij er meestal niet zo bij stil hoe belangrijk het is dat je lichaam daar werkelijk klaar voor moet zijn. Door je lichaam goed voor te bereiden op een aanstaande zwangerschap vergroot je dan ook op een natuurlijke manier de kans om zwanger te kunnen worden. 

Veel vrouwen gebruiken jarenlang de pil om een zwangerschap te voorkomen. Zodra zij stoppen met de pil om zwanger te worden, verwachten zij te vaak dat zij meteen zwanger zullen raken. Sommigen hebben werkelijk dat geluk en raken heel snel zwanger, maar dat is zeker niet de standaard. Het is dus eigenlijk helemaal niet zo vreemd als een zwangerschap langer uitblijft na jarenlang pilgebruik. 

Om de kans op een natuurlijke zwangerschap te vergroten is het heel belangrijk om eerst te ‘ont-pillen’. De pil heeft namelijk jarenlang jouw natuurlijke hormoonbalans onderdrukt en bevat daarnaast afvalstoffen die je liever kwijt wil zijn voordat er een kindje in je buik groeiWat tips om effectief te kunnen ont-pillen.

Wees geduldig!
We leven in een tijd van vandaag besteld, morgen in huis. Helaas is dit niet de methode die de natuur hanteert. Geef je lichaam daarom bewust de tijd om zich te kunnen herstellen en laat eerst een paar keer een natuurlijke menstruatie komen. Wel handig als je in die periode veilig vrijt natuurlijk.

Voed jezelf!
Het woord voeding zegt het al; voeden. Je lichaam optimaal voeden is dan ook wat anders dan het lichaam vullen om de honger te stillen. Ons lichaam is namelijk afhankelijk van voeding om aan voldoende vitaminen en mineralen te komen en deze vind je niet terug in bewerkte voeding. 

Zorg dat je zo onbewerkt mogelijk gaat eten. Eet veel groenten, fruit en gezonde vetten. Kies voor glutenvrije granen zoals haver en boekweit. Haal ‘desem’brood bij de warme bakker (of nog beter bij de natuurvoedingswinkel) en beperk het gebruik van suikerrijke bewerkte producten. Verminder daarnaast het gebruik van koemelkzuivel en koffie. 

Geef extra zorg aan je spijsvertering en darmen!
Je spijsvertering begint in je mond en eindigt bij je kont. Dat hele proces vormt zo’n beetje de basis van jouw gezondheid. Wanneer de spijsvertering verstoord is, door bijvoorbeeld langdurig pilgebruik, levert dit veel stress op voor het lichaam. Daarnaast wordt de voeding onvoldoende verteert, waardoor er al snel tekorten van vitaminen en mineralen zullen ontstaan. Je kunt meer over dit onderwerp lezen in een blog wat ik er al eens over schreef, klik hier om naar dat blog te gaan. 

Vul tekorten van vitaminen en mineralen aan.
Een tekort aan vitaminen of mineralen kan de kans op een spontane zwangerschap behoorlijk in de weg staan. Daarnaast zijn deze vitaminen en mineralen ook onmisbaar om de afvalstoffen van de pil optimaal te kunnen afbreken en afvoeren. Er zijn een aantal supplementen die je veilig kunt gebruiken voor en tijdens een zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan foliumzuur en een goede multi speciaal voor de mama (to be). Let op! Laat je goed voorlichten door een orthomoleculair therapeut en ga niet zomaar van alles slikken. Bestel hoogwaardige supplementen via je therapeut of bij merken als Bonusan, Biotics of Vitals en haal ze liever niet bij de drogist. 

Zorg voor de juiste balans.
We zijn allemaal druk, druk, druk en hebben praktisch geen tijd meer over. Eten doen we even snel, slapen over het algemeen te weinig en van regelmatig bewegen is ook niet altijd sprake. Veel gehoorde opmerking in mijn praktijk is: “Als wij een kindje hebben gaan we het werk verdelen en zullen we vaker thuis zijn.” Waarom wachten tot je een kind hebt om hier wat meer balans in te krijgen? Zie het moment dat je stopt met de pil als een nieuw begin, waarin je je voorbereid op het nieuwe leven dat je zo graag wil verwelkomen. Neem wat vaker tijd om te ontspannen en ben je bewust van jouw kinderwens, hierdoor word je relaxter en dat is nu precies wat je vruchtbaarheid vergroot. 

Willen jij en je partner dolgraag zwanger worden, maar blijft een zwangerschap vooralsnog uit? Ik begeleid jullie graag met fertiliteitsreflexologie om jullie vruchtbaarheid te vergroten. Meer info vind je hier of vraag een gratis telefonische kennismaking aan. Tijdens deze kennismaking leg ik je graag uit hoe het allemaal werkt en gaan we kijken of fertiliteitsreflexologie een behandeling is die bij jullie past. 

Liefs Niki 

#kinderwens #zwangerschap #fertiliteit #tiel 

Over mij

Vragen die ik krijg en situaties die ik meemaak in mijn praktijk zijn mijn grootste inspiratiebron om blogs te schrijven. Met deze blogs help ik je graag op weg om zelf je klachten te kunnen verminderen.

Voor meer inspiratie, tips, weetjes en lekkere recepten kun je mij ook volgen op:

Facebook Instagram Pinterest

Gerelateerde artikelen

LAAT ME SLAPEN!!

LAAT ME SLAPEN!!

Weet jij niet meer wanneer de laatste nacht was dat je volledig kon doorslapen? Ken je het plafond van je slaapkamer inmiddels van haver tot gort?...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin