"Life is what happens while you're making other plans"

John Lennon

Hoi ik ben Niki van de Ven,

In je leven bewandel je je eigen pad, zo’n pad gaat over hoogtepunten en door diepe dalen. Met mijn inmiddels 49 jaar heb ik al behoorlijk wat diepe dalen gekend. Het was een hobbelige weg, maar deze weg heb ik kennelijk nodig gehad om nu een goede therapeut te kunnen zijn 😉

Het diepste dal is het overlijden van mijn oudste dochtertje Eva*. Zij werd op 4 mei 2000, totaal onverwacht, bij een zwangerschap van 23 weken geboren. Zij was nog niet levensvatbaar en is 3 kwartier na haar geboorte in mijn armen overleden. Mijn volgende 3 zwangerschappen waren zwaar en erg medisch. Ik kreeg operaties, hield maanden bedrust en kreeg wekelijkse controles in het UMC. Het bleek helaas niet genoeg, want ook mijn andere kinderen zijn veel te vroeg geboren. Gelukkig kwam ik verder, waardoor zij wel levensvatbaar waren en na een lang ziekenhuisverblijf mochten zij gezond mee naar huis. Inmiddels zijn het 3 eigenwijze jongvolwassenen waar ik apetrots op ben!

Hoe ik therapeut werd

Eind 2010 ben ik gescheiden van de vader van mijn kinderen. Ik had op dat moment een bedrijf voor kinderkamermeubels, maar dat was meer hobby dan werk. Na de scheiding ging ik het uitbouwen, en met succes. Ik had personeel en had een goede naam opgebouwd, tot ik andere keuzes ging maken en alles wat mis kon gaan misging. De omzet kelderde en in 2017 moest ik er noodgedwongen mee stoppen. De stress die ik daarvan had leverde mij uiteindelijk een burn-out op.

In plaats van hulp te zoeken voor die burn-out ramde ik gewoon door. Ik rookte een pakje per dag, sliep geen nacht, ging regelmatig op sjouw en dronk daarbij de nodige biertjes. De rest van de dag kwam ik door op koffie en chocolade. Dat leverde de nodige lichamelijke klachten op, waardoor ik totaal uitgeput raakte. Dat moest anders!

Ik stopte met roken, ging gezonder leven en in mijn zoektocht naar tips stuitte ik op de Hormoonfactor. Daar las ik dat er ook een opleiding was tot Hormoonfactor Trainer. Dat was de aanzet om een andere weg in te slaan. Ik begon eerst met een opleiding tot Mental Coach en daarna deed ik de Hormoonfactor opleiding. Bouwde een website waar ik de naam Body & MindLifestyle voor bedacht en ging mensen helpen.

Honger naar meer kennis

Ik wilde veel meer leren, dus koos ik voor een opleiding tot orthomoleculair adviseur gevorderd. Daarna volgde de opleiding voor medische basiskennis, maar nog voordat ik de opleiding kon starten kreeg ik in september 2020 de diagnose borstkanker. Hormonale borstkanker met uitzaaiingen in de lymfe, dat kwam gezien de erfelijke belasting en de stressvolle tijd die hieraan vooraf ging niet uit de lucht vallen. 

Een korte studiepauze vanwege borstkanker

Na de diagnose heb ik een paar maanden een studiepauze ingelast. Ik kreeg chemo, 2 operaties, bestralingen en chemopillen. Al met al duurde dat 1,5 jaar en heb ik er chronische lymfoedeem aan overgehouden. Toen de eerste ronde chemo bijna was afgelopen, heb ik na 5 maanden de studie weer opgepakt en de opleiding voor medische basiskennis afgerond voordat ik mijn 2e operatie kreeg. 

Waarom uiteindelijk de opleiding voor voetreflex therapeut

Ondanks dat ik ziek was werkte ik wel door en ik mistte een tool om mijn cliënten nog beter te kunnen helpen. Zo kwam ik terecht bij de 3-jarige opleiding tot Voetreflex Plus therapeut. Ik kreeg nog chemopillen, maar besloot toch de opleiding te starten. Dat was de beste beslissing ooit. Het werk als voetreflex therapeut is fantastisch. Ik ben inmiddels bijna afgestudeerd.

Specialisaties

Tijdens mijn studie heb ik mij op het gebied van voetreflex, maar ook orthomoleculair verder gespecialiseerd in fertiliteit en zwangeren. Het thema zwangerschappen is sinds de geboortes van mijn eigen kinderen een rode draad in mijn leven geweest. Nu behandel ik dagelijks vrouwen op hun pad en kan ik mijn kennis en levenservaring gebruiken als therapeut.

Het ontstaan van EvaVita

Om mijn lieve Eva* te eren besloot ik in februari 2024 mijn bedrijfsnaam te veranderen naar EvaVita. Eva betekent leven gevende en Vita betekent leven. Ik geef vrouwen van alle leeftijden, ongeacht hun klacht, een nieuw leven.

Ik doe nu wat ik echt graag doe, mijn gezin is compleet met een lieve partner, trouwe viervoeter en ik kreeg er nog 2 bonusdochters bij. Ik kan oprecht zeggen dat ik gelukkiger ben dan ooit tevoren en dat gun ik iedere vrouw!! 

Liefs Niki

 

niki van de ven

Opleidingen

 • Mental Coach
 • Trainer Hormoonfactor
 • Orthomoleculair adviseur gevorderd
 • Voetreflex Therapeut Plus
 • Fertiliteitsreflexologie
 • Zwangerschapsreflexologie
 • Babyreflexologie
 • Orthomoleculair Specialist Kinderen
 • Orthomoleculair Specialist Zwangeren
 • Medische Basiskennis PLATO
 • Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

Zet de eerste stap en neem contact met mij op!

Ben je benieuwd wat het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie? Vul dan het contactformulier in en ik denk graag met je mee. 

Na ontvangst van dit formulier neem ik zsm contact met je op voor een kort gratis telefonisch consult. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je dus verder tot niets!

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.