Zwanger & Overtijd

Een speciale voetreflex behandeling wanneer de bevalling op zich laat wachten vanaf 39 weken zwangerschap.
Maak afspraakVertel me alles.......

Herken jij je in het volgende?

  Je bent bijna 40 weken zwanger of daar al lang voorbij, maar er is nog geen enkel teken van de bevalling.

  Je buik is nog rustig, je hebt af en toe harde buiken, maar de echte weeën blijven uit.

  De baby is nog onvoldoende ingedaald.

  Je vliezen zijn gebroken maar de weeën blijven uit.

  Je bent bang dat je overtijd gaat en ervaart er veel stress door.

  Een inleiding staat gepland, maar je wilt toch graag eerst op een natuurlijke manier proberen om de bevalling op gang te krijgen.

  Voetreflex als jouw kleintje langer op zich wachten?

  Je bent 40+ weken zwanger en jouw kleintje heeft het nog wel erg lekker in jouw buik? De bevalling laat op zich wachten en door specialisten wordt al gesproken over medisch ingrijpen met een inleiding, ziekenhuisopname enz. Voor vrijwel iedere aanstaande moeder geldt dat zij graag op een zo natuurlijk manier zou willen bevallen. Dus dat jij op ziet tegen medisch ingrijpen is volkomen te begrijpen.

  Een medische bevalling is uiteraard altijd mogelijk, maar voor het zover is kun je met deze speciale voetreflex behandeling de natuur een handje helpen.

  Als jij en je baby er helemaal klaar voor zijn kan deze behandeling zelfs bijdragen aan het opwekken van de weeën.

  Hoe werkt het?

  Om te kunnen bevallen is er allereerst rust nodig. Door de rust terug te brengen in je lichaam en met name in je hoofd, geef je je nog ongeboren baby het vertrouwen dat het veilig is om geboren te worden.

  Waarom je baby dat vertrouwen geven? Je baby bepaalt wanneer hij/ zij geboren gaat worden. Je kunt dus op je kop gaan staan van ongeduld, maar helaas ook dan bepaalt je baby wanneer de bevalling begint 😉

  Bij de Overtijd behandeling, masseer ik belangrijke acupressuurpunten (ook wel acupunctuurpunten).  Hierbij combineer ik zachte massagetechnieken met wat krachtigere massage van de drukpunten.

  Door het krachtig masseren van de diverse drukpunten op je schouders, rug, handen, benen en voeten kun je alles in beweging brengen. Dit stimuleert de ontsluiten en door de ontspanning maak je oxytocine aan. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en dit hormoon is nodig om de weeën te laten beginnen.  

  De voordelen van de Overtijd behandeling:

  Het zorgt voor rust in je hoofd.

  Pieker gedachten, nog van alles willen regelen enz. zorgen ervoor dat je te veel in je hoofd zit. Dit kan de start van je bevalling nog tegenwerken. Deze behandeling geeft jou rust en zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen.

  Het kan de weeën opwekken

  Als jij en je baby er klaar voor zijn, kan het gebeuren dat je in de 48 uur na de behandeling gaat bevallen. 

  Het stimuleert de ontsluiting

  Door de aanmaak van het hormoon oxytocine tijdens de behandeling wordt de ontsluiting gestimuleerd.

  Het geeft je vertrouwen

  Angstige gevoelens over de bevalling kunnen verminderen, waardoor je beter kunt loslaten en dat geeft meer vertrouwen.

  Het geeft een heel fijne start aan je kleintje

  Of de weeën nu starten de dagen na de behandeling of niet,  je kleintje krijgt enorm veel rust en vertrouwen. Dit zorgt er vaak voor dat na de geboorte je kindje heel relaxt is. Een mooi kado als start voor zijn/ haar leven!

  Het stimuleert je bekkengebied

  Tijdens de behandeling wordt het bekken via de specifieke zone op je voeten stevig gestimuleerd. Dit kan ervoor zorgen dat het lichaam klaar gaat zijn voor de bevalling.

  De behandeling

  Ben jij overtijd en wil je een afspraak maken?

  Als je ‘bijna’ overtijd bent wil je natuurlijk graag snel geholpen worden. In mijn planning houd ik daar rekening mee en geef jou voorrang. Deze behandeling plan ik vaak in de avond.

  Let op!

  De Laatste Loodjes behandeling werkt ondersteunend en vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog!!

  EvaVita

  EvaVita

  Niki van de Ven

  I will be back soon

  EvaVita

  Hoi, leuk dat je contact met mij opneemt! Van maandag t/m vrijdag zal ik proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden. Berichten verstuurd in het weekend, beantwoord ik op maandag. 

  Tot later, groetjes, Niki 🌸

  Whatsapp